Kennisbank

Meer weten over de wondere wereld van teamcoaching? Wij plaatsen regelmatig artikelen met een informatief karakter. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen en leer meer over hoe je effectief met je teams omgaat.

Met Deep Democracy krijg je iedereen mee

Je hebt als teamleider een besluit genomen. En daar begint het gedonder: teamleden gaan tegenwerken, eindeloos met je in gesprek, er ontstaan groepjes van voor- en tegenstanders, en ondertussen gebeurt er niks.

Waarom een heidag verplicht zou moeten zijn voor ieder team

Teamcoaching gaat er soms heftig aan toe. Een hele ijsberg aan onuitgesproken zaken wordt boven water gevist. Er worden bommetjes gegooid en scherven geraapt. Dat teamcoaching niet altijd pittig en veel hoeft te zijn bewijst de heidag. Ook Het Teamcoach Bureau heeft een heidag tussen de trainingen staan. Soms past een training namelijk beter dan een teamcoachingstraject, is het een fijne aanvulling of geeft het een opzet om te zien waar je iets mee moet. Zo ook de heidag. Die zou eigenlijk verplicht moeten zijn.

Deinen op de golven met je organisatie- en bedrijfscultuur

Transitie, de wereld is er vol mee. En het neemt alleen maar toe. Wil je verandergolven overleven, dan moeten je organisatie- en bedrijfscultuur meebewegen. Een rigide of te langzame aanpak doet een organisatie geen goed. Waarom dit zo belangrijk is en wat teamcoaching hieraan kan bijdragen, lees je hieronder. Wil je er verder op door? Dat kan. We maken graag kennis met je.

Wat kan een team bereiken met teamcoaching?

Voor ons bij Het Teamcoach Bureau is het gesneden koek, maar handig om eens terug te gaan naar de basis. Wat is teamcoaching nou precies? Wat houdt het in en wat mag je verwachten van een teamcoachingstraject? Er bestaan best wel wat misverstanden over. En goed om het voor onszelf weer eens op een rijtje te krijgen als een soort checklist. Komt ie.

De talrijke voordelen van de training persoonlijk leiderschap

In onze moderne wereld, waar veranderingen en uitdagingen constant evolueren, wordt persoonlijk leiderschap steeds belangrijker. Het vermogen om jezelf en een team effectief te leiden is essentieel voor succes en welzijn. Persoonlijk leiderschap training biedt een gestructureerde aanpak om deze vaardigheden te ontwikkelen en heeft een scala aan voordelen die de moeite waard zijn om te verkennen.

7 voordelen van DiSC-training voor jouw team

Effectief teamwork is de kern van succes wat wordt bepaald door factoren als communicatie, samenwerking en doelgericht handelen. Het begrijpen van elkaars persoonlijkheden, communicatiestijlen en gedragingen kan een wereld van verschil maken in het bevorderen van een harmonieuze en productieve werkomgeving. Dit is waar DiSC-training - een instrument voor persoonlijke beoordeling - van waarde is. In dit artikel bepreken we 7 redenen waarom het werken in een team met DiSC-training een transformatieve ervaring voor jouw team kan zijn.