Kennisbank

Meer weten over de wondere wereld van teamcoaching? Wij plaatsen regelmatig artikelen met een informatief karakter. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen en leer meer over hoe je effectief met je teams omgaat.

Wat kun je met de vier communicatiestijlen?

Is het je wel eens opgevallen? Iedereen communiceert anders. Ontzettend onhandig natuurlijk. Het leven zou een stuk gemakkelijk zijn als iedereen op dezelfde manier communiceert. Maar helaas. Wat helpt bij communiceren, is je bewust zijn van de vier verschillende communicatiestijlen. Met die kennis kun je zelf beter samenwerken met bijvoorbeeld je teamleden of andere collega’s. Je kunt ervoor zorgen dat anderen jou beter begrijpen en je kunt meer gedaan krijgen. Wel zo prettig, elkaar beter begrijpen. Omdat Het Teamcoach Bureau altijd voor betere, eerlijke en open communicatie staat, delen we deze informatie graag met je.

Met Deep Democracy krijg je iedereen mee

Je hebt als teamleider een besluit genomen. En daar begint het gedonder: teamleden gaan tegenwerken, eindeloos met je in gesprek, er ontstaan groepjes van voor- en tegenstanders, en ondertussen gebeurt er niks.

Waarom een heidag verplicht zou moeten zijn voor ieder team

Teamcoaching gaat er soms heftig aan toe. Een hele ijsberg aan onuitgesproken zaken wordt boven water gevist. Er worden bommetjes gegooid en scherven geraapt. Dat teamcoaching niet altijd pittig en veel hoeft te zijn bewijst de heidag. Ook Het Teamcoach Bureau heeft een heidag tussen de trainingen staan. Soms past een training namelijk beter dan een teamcoachingstraject, is het een fijne aanvulling of geeft het een opzet om te zien waar je iets mee moet. Zo ook de heidag. Die zou eigenlijk verplicht moeten zijn.

Deinen op de golven met je organisatie- en bedrijfscultuur

Transitie, de wereld is er vol mee. En het neemt alleen maar toe. Wil je verandergolven overleven, dan moeten je organisatie- en bedrijfscultuur meebewegen. Een rigide of te langzame aanpak doet een organisatie geen goed. Waarom dit zo belangrijk is en wat teamcoaching hieraan kan bijdragen, lees je hieronder. Wil je er verder op door? Dat kan. We maken graag kennis met je.

Wat kan een team bereiken met teamcoaching?

Voor ons bij Het Teamcoach Bureau is het gesneden koek, maar handig om eens terug te gaan naar de basis. Wat is teamcoaching nou precies? Wat houdt het in en wat mag je verwachten van een teamcoachingstraject? Er bestaan best wel wat misverstanden over. En goed om het voor onszelf weer eens op een rijtje te krijgen als een soort checklist. Komt ie.

De talrijke voordelen van de training persoonlijk leiderschap

In onze moderne wereld, waar veranderingen en uitdagingen constant evolueren, wordt persoonlijk leiderschap steeds belangrijker. Het vermogen om jezelf en een team effectief te leiden is essentieel voor succes en welzijn. Persoonlijk leiderschap training biedt een gestructureerde aanpak om deze vaardigheden te ontwikkelen en heeft een scala aan voordelen die de moeite waard zijn om te verkennen.

7 voordelen van DiSC-training voor jouw team

Effectief teamwork is de kern van succes wat wordt bepaald door factoren als communicatie, samenwerking en doelgericht handelen. Het begrijpen van elkaars persoonlijkheden, communicatiestijlen en gedragingen kan een wereld van verschil maken in het bevorderen van een harmonieuze en productieve werkomgeving. Dit is waar DiSC-training - een instrument voor persoonlijke beoordeling - van waarde is. In dit artikel bepreken we 7 redenen waarom het werken in een team met DiSC-training een transformatieve ervaring voor jouw team kan zijn.

Belangrijke ontwikkelingen in teamcoaching in 2023 en 2024

Het afgelopen jaar hebben we een aantal interessante verschuivingen en ontwikkelingen op het gebied van teamcoaching gezien, waarbij nieuwe benaderingen en technologieën werden gebruikt om de samenwerking binnen teams te verbeteren en bedrijfsresultaten te optimaliseren. In dit artikel kijken we terug en vooruit naar het nieuwe jaar.

De 5 belangrijkste voordelen van teamcoaching voor bedrijven van nu

Hoewel het misschien niet zo indrukwekkend klinkt als ‘disruptieve technologieën’ of het doorvoeren van grote strategische veranderingen, is teamcoaching een waardevol instrument voor bedrijven. Het kan je helpen te groeien en gedijen op de lange termijn en mag dus meer in de spotlights komen te staan! In dit artikel nemen we 5 belangrijkste voordelen van teamcoaching voor bedrijven van nu door.