Wat kan een team bereiken met teamcoaching?

Voor ons bij Het Teamcoach Bureau is het gesneden koek, maar handig om eens terug te gaan naar de basis. Wat is teamcoaching nou precies? Wat houdt het in en wat mag je verwachten van een teamcoachingstraject? Er bestaan best wel wat misverstanden over. En goed om het voor onszelf weer eens op een rijtje te krijgen als een soort checklist. Komt ie.

Waarom wil je een teamcoach?

In een team kan het rommelen. Met hele verschillende karakters en werkwijzen moet je als één geheel hetzelfde doel bereiken. Maar wat dat doel dan is, en hoe jullie daar gaan komen, kan onduidelijk zijn. Dan wordt er te veel eigen invulling aan gegeven.

Vaak worden teams samengevoegd – en uitgedund – waardoor er nog meer onduidelijkheid ontstaat. Een verandertraject kan onrust veroorzaken en daardoor frictie.

Persoonlijke ontwikkeling is juist ontzettend belangrijk voor tevredenheid van de individuele teamleden. Zonder dat gaan veel mensen op zoek naar een andere baan. En dan zijn jullie – wellicht- een waardevol teamlid kwijt.

Hoe zorg je ervoor dat alle individuen uit het hele team zich kunnen blijven ontwikkelen maar ook als geheel functioneren? Met effectieve communicatie, waarbij niet alleen het topje van de ijsberg wordt besproken en aangepakt, maar ook alles wat zich onder de waterlijn bevindt. En daar is een teamcoach voor.

 

Wat is de toegevoegde waarde van teamcoaching?

Voor ons betekent teamcoaching dat een team (dus niet een groep) van individuele teamleaden één richting kiest en één gezamenlijk doel. Zo gaat iedereen dezelfde kant op, met dezelfde aanpak. Dan hoeft er niet bij ieder kruispunt een discussie te ontstaan. Wel zo prettig. 

Individuele teamleden gaan samenwerken in plaats van elkaar tegenwerken. Helaas zien we dat namelijk nog te vaak. Vooral in teams die te maken krijgen met verandering. Daar kan flink wat onrust ontstaan.

Stress en ontevredenheid op het werk leidt steeds vaker tot burn-out. Wij hebben onderzoek gedaan naar het maatschappelijk belang van teamcoaching en schreven er, in samenwerking met ICF Netherlands en NOBCO een whitepaper over.

Teamcoaching zet dus alle individuele teamleden op hetzelfde pad, op weg naar hetzelfde doel, waarbij alles van tevoren is besproken en uitgesproken.

 

Wat doet een teamcoach?

Een teamcoach is degene die ervoor zorgt dat er binnen een team open communicatie gaat plaatsvinden. Een teamleider probeert dit vaak eerst zelf. Maar een teamleider is onderdeel van het team. Vaak worden zaken niet boven water gehaald juist omdat de teamleider er onderdeel van is. Niet iedereen durft alles te zeggen, niet iedereen voelt zich veilig en er bestaat veel onbegrip. Dit ligt dus echt niet per se aan de teamleider, maar aan de dynamiek. 

Door een ervaren buitenstaander te betrekken, die precies weet hoe je die ijsberg aan onuitgesproken zaken boven krijgt, gaat iedereen anders naar elkaar kijken. 

Onze teamcoaches pakken het als volgt aan: we gaan eerst eens even flink met elkaar in conflict. Wel op een veilige manier, natuurlijk.
We graven diep, vragen een hoop, leggen alles op tafel.
We zorgen dat iedereen binnen het team zich gehoord en gezien voelt.
Wat is de purpose van dit team? Waarom zijn we bij elkaar?

Daarna gaan we rangschikken, ordenen en een gezamenlijk doel bepalen. En de weg ernaartoe. Op deze pagina kun je het gehele traject bekijken.

Het klinkt als een hoop werk – en dat is het ook – maar aan de andere kant gebeuren mooie dingen en ontstaat er ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.

 

Wat mag je verwachten van een teamcoach?

Wij vinden dat je mag verwachten dat elk teamlid zich veilig, gehoord en gezien voelt.
Dat aan het eind van het teamcoachingstraject het team als geheel functioneert en alles is besproken en uitgesproken. 

Dat komt de teamproductiviteit namelijk ten goede, aangezien je niet bij iedere beslissing meer opnieuw in gesprek hoeft. De route en het doel zijn al bepaald en iedereen doet mee.

 

Wat mag je verwachten van Het Teamcoach Bureau?

Bij Het Teamcoach Bureau vinden we dit cruciaal. Iedere keer dat we iemand horen vertellen over hoe het er binnen hun team aan toegaat, doet ons weer beseffen hoe zeer we achter ons werk staan. 

Maar, en dit is een grote maar, we zijn er 100% van overtuigd dat dit werk moet worden uitgevoerd door gecertificeerde coaches. Ervaring alleen is niet genoeg. Ieder team is anders en zonder gedegen kennis van de theorie, die ook ontwikkeld moet blijven worden, kun je niet de beste aanpak bieden.

Wij gaan voor betere resultaten voor het gehele bedrijf. Een goedwerkend team draagt namelijk bij aan de waarde van een onderneming.
Door op een prettige en duidelijke manier samen te werken als team staat je mooie dingen te wachten.