Waarom een heidag verplicht zou moeten zijn voor ieder team

Teamcoaching gaat er soms heftig aan toe. Een hele ijsberg aan onuitgesproken zaken wordt boven water gevist. Er worden bommetjes gegooid en scherven geraapt. Dat teamcoaching niet altijd pittig en veel hoeft te zijn bewijst de heidag. Ook Het Teamcoach Bureau heeft een heidag tussen de trainingen staan. Soms past een training namelijk beter dan een teamcoachingstraject, is het een fijne aanvulling of geeft het een opzet om te zien waar je iets mee moet. Zo ook de heidag. Die zou eigenlijk verplicht moeten zijn.

Waarom een heisessie?

Sowieso kan het heel veel doen om eens uit je reguliere omgeving te stappen. Weg van de veiligheid van kantoor, je eigen bureau en jullie gewoonlijke dynamiek. Je ziet een andere kant van je collega’s, kunt gewoontes doorbreken en inspiratie opdoen. Alleen daarom is met je team de natuur intrekken al een mooie toevoeging.

Je leert elkaar op een andere manier kennen. Ontdekt dat Henk met zijn stoere houding best bang is voor spinnen, dat Hilde helemaal opleeft van vogels, dat Ramon heel veel weet van paddenstoelen. 

Gesprekken zullen een extra laag krijgen als je elkaar op een andere manier leert kennen en weg stapt van je “kantoor-persoonlijkheid”. Door elkaar beter te leren kennen zul je, eenmaal terug op kantoor, op een andere manier gesprekken en confrontaties aangaan. En dat is iets waar vaak ontzettend veel behoefte aan is.

Wat doe je tijdens de teamdag van HTB?

Het doel is om jouw team te leren effectief samen te werken. Dat doen we door eerst te kijken naar waar de behoefte ligt en een passend plan te maken. Moeten we ons richten op het optimaliseren van werkwijzen? Moeten we het onderling vertrouwen vergroten? Moeten we beter communiceren? Spoiler: het antwoord is altijd ja.

We kijken waar de prioriteiten liggen en bepalen de gezamenlijke visie. Die gezamenlijke visie kun je prima vaststellen op zo’n heidag, afgewisseld met gezelligheid (maar geen “teambuilding” zoals veel mensen het zich voorstellen). Er zullen genoeg leuke momenten zijn, maar wel altijd met het einddoel in gedachten.

Past een heidag wel bij jouw team?

Vooral voor teams die recentelijk gevormd zijn (bijvoorbeeld door een samenvoeging), waar meerdere nieuwe collega’s aan zijn toegevoegd of die vast zitten in oude, onwenselijke gewoontes, is een heisessie een mooie toevoeging. Eigenlijk voor iedereen, dus.

Plezier, verbinding, verantwoordelijkheid, communicatie en vertrouwen komen aan bod. Aan het eind van de dag is er meer wederzijds begrip ontstaan waardoor eventuele conflicten op een frisse manier aangepakt kunnen worden. Ook daar geven we natuurlijk handvatten voor. We gaan geen bomen knuffelen. 

Wat we dan wel doen:

  • De samenwerking binnen het team wordt bekeken op onderlinge relaties, lopende projecten en output.
  • Er worden onderlinge afspraken gemaakt waar iedereen zich in kan vinden.
  • Er worden prioriteiten en concrete acties vastgesteld.
  • Er is plezier.

 

Wil je ook een heidag organiseren?

Schakel Het Teamcoach Bureau gerust in. Wij kennen mooie plekken, kunnen met je bespreken wat de beste aanpak en duur is en alvast voorwerk doen.

Meer over de training lees je hier maar laten we vooral met een schone lei beginnen.