Deep Democracy

Het Teamcoach Bureau overleg aan tafel en een spel spelen

In een team is goede besluitvorming essentieel. Maar hoe zorg je er nou voor dat het besluit volledig inclusief is en ook daadwerkelijk door iedereen wordt opgevolgd?

Inhoud

Tijdens je werk krijg je veel te maken met besluitvorming. Zowel besluiten nemen als ervoor zorgen dat mensen deze besluiten ook daadwerkelijk opvolgen. Helaas verloopt dat proces niet altijd even efficiënt, wat zorgt voor vertraging, frustratie en zelfs tegenwerking. Daar heeft niemand baat bij. Deep Democracy is een aanpak die de stille, onderliggende dynamiek in groepen zichtbaar en beheersbaar maakt. Zo kunnen teams onderling respectvol omgaan met tegenstellingen en conflicten. Zelfs tegenstemmen worden gewaardeerd en geëvalueerd, zodat iedereen betrokken blijft.

Past het bij je?

Geschikt voor teams die de communicatie en besluitvorming willen verbeteren. Een waardevolle kans om een inclusieve en participatieve omgeving in het team te bevorderen.

Resultaat

Deep Democracy voorziet in een context waarbinnen er naar alle stemmen wordt geluisterd en besluiten worden genomen. Doordat alle expertise en kennis van de groep wordt gebundeld, kunnen er duurzame oplossingen tot stand worden gebracht.

Highlights

• Onuitgesproken gedoe in het team voor eens en voor altijd oplossen.
• Democratische besluiten nemen waarbij alle meningen zijn gehoord en de ”wijsheid van de minderheid” wordt meegenomen.
• Ontwikkelen van vaardigheden om inclusieve besluiten te nemen.
• Open en eerlijke communicatie binnen het team.

Schrijf je vandaag nog in voor Deep Democracy

Is het tijd om het roer om te gooien? Zoek je een manier om binnen je organisatie inclusief besluiten te kunnen maken? Vraag naar de mogelijkheden van een Deep Democracy training op maat. We staan je graag vrijblijvend te woord.

Naam