Communicatiestijlen en vaardigheden

Training persoonlijk leiderschap voor leidinggevenden

De training behandelt onderwerpen zoals verbale en non-verbale communicatie, actief luisteren en het aanpassen van communicatie om beter aan te sluiten bij anderen.

Inhoud

Wat je rol ook is en waar je ook werkt, het is altijd belangrijk om duidelijk te communiceren. Willen jullie als team leren hoe dit beter kan? We gaan praktijkgericht aan de slag met het vergroten van de communicatieve vaardigheden. Het team leert hoe ze hierdoor nog meer in hun functie kunnen bereiken. Om dat te (blijven) doen is zelfinzicht belangrijk. Onze trainingen geven je dus ruime inzicht in het eigen handelen en kunnen en hoe je verschillende communicatiestijlen kunt toepassen binnen een team. Op die manier ontwikkelen jullie een communicatiestijl die niet alleen doelgericht is, maar ook persoonlijk.

Past het bij je?

Loopt de communicatie binnen je team niet altijd even soepel? Heb je sommige collega's aan 1 woord genoeg terwijl anderen snel met elkaar overhoop liggen? Wil je sneller tot de juiste boodschap komen? Dan is deze training een goed idee.

Resultaat

Na de training zijn de teamleden in staat om communicatiebarrières te verminderen, conflicten te minimaliseren en succesvollere professionele relaties op te bouwen.

Highlights

• Inzicht in de meest gemaakte fouten van communicatie binnen teams.
• Gebruiken van het communicatiemodel en kennis van de verschillende communicatiestijlen.
• Herkennen van voordelen en valkuilen van ieders eigen communicatiestijl.
• Vaardigheden om optimaal om te gaan met mensen met een andere communicatiestijl.
• Effectief communiceren met alle teamleden.

Schrijf je vandaag nog in voor Communicatiestijlen en vaardigheden

Is het tijd om aan de slag te gaan met de communicatiestijl en vaardigheden van je team? Dan helpen we je graag verder met een training op maat. Meld je direct aan voor een vrijblijvend gesprek waarin we bekijken waar de behoefte ligt.

Naam