Resultaat: Conflict

Hoe staat het ervoor in jullie team?

Er is vertrouwen en bereidheid om kwetsbaarheid te tonen en fouten toe te geven.
Maar er is ruimte voor verbetering in het verdiepen van de onderlinge band en het creëren van een écht veilige omgeving.

Conflicten lijken vermeden te worden in jouw team, mogelijk uit angst voor verstoring van de harmonie. Dit kan leiden tot oppervlakkige discussies en het missen van waardevolle inzichten en innovaties.

Dit kan je herkennen aan:

Wat is jullie doel voor teamontwikkeling?

Jullie doel is om conflicten te omarmen als een kans voor groei en innovatie. Meningsverschillen worden constructief besproken en leiden tot betere oplossingen. Het team waardeert verschillende perspectieven en gebruikt conflicten als een middel om tot goede besluiten te komen.

TIP

Tips voor meer constructieve conflicten

  1. Stimuleer constructieve discussies als een essentieel onderdeel van de teamcultuur. Dus wanneer je merkt dat iets onder de waterlijn speelt, vraag dan aan mensen om het hardop uit te spreken.
  2. Sta open voor discussie en moedig verschillende standpunten aan. Bijvoorbeeld door iemand de rol van “advocaat van de duivel” te geven, of actief rond te vragen of mensen nog een heel ander idee hebben.
  3. Wees voorzichtig met een snelle consensus tijdens de vergadering, maar blijf specifiek uitvragen wie er nog een ander geluid of mening heeft, dat nog niet genoemd is. Ga actief op zoek naar de stem van de minderheid. Vraag altijd “welke mening of idee hebben we nog niet gehoord?”
  4. Vraag teamleden om problemen te benoemen en ergernissen uit te spreken. Dus zorg ervoor dat jij geen doorgeefluik wordt, maar laat mensen zelf hun problemen naar de ander toe uitspreken.
  5. Breng de communicatiestijl van alle teamleden in kaart. Zo krijg je inzicht in de botsende manieren van communicatie tussen de teamleden en hoe je hier effectiever mee kunt omgaan.

Download hieronder de uitslag met een praktische oefening voor de volgende stap in jullie teamontwikkeling.